6-8 10 22 Polskie Forum Żywności Ekologicznej PTAK
Polskie Forum Żywności Ekologicznej za nami!
Trzy dni, cztery panele tematyczne i blisko pięćdziesięciu ekspertów –
Polskie Forum Żywności Ekologicznej właśnie się zakończyło. Wydarzenie to było niepowtarzalną okazją do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi. Goście opowiedzieli m.in. o żywności ekologicznej i jej produkcji, dbałości o naszą planetę oraz przybliżyli tematykę ekologicznych opakowań
i sprzedaży bio produktów. W tym roku w Forum wzięło udział ponad 300 osób.
„W tym roku na Polskim Forum Żywności Ekologicznej stawialiśmy na międzynarodową debatę. Od przedstawicieli Danii, Austrii oraz Holandii mogliśmy dowiedzieć się, jak funkcjonuje rynek BIO w tych krajach, co wpłynęło na sukces tych rynków oraz czego możemy się od nich nauczyć. – mówi Krystyna Radkowska, prezes Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.
Program tegorocznego Polskiego Forum Żywności Ekologicznej
Tegoroczne Forum Żywności Ekologicznej było podzielone na cztery Panele:
Tworzymy rynek eko, Jak dołączyć do ryku eko, Trendy w eko oraz Zrównoważony rozwój.
Organizatorzy podczas czwartej edycji wydarzenia podjęli podczas każdego z paneli różną tematykę.
Tworzymy rynek eko dotyczył zmian w polskich przepisach, tego jakie plany ma ministerstwo związane z rozwojem rynku BIO. Przedstawiciele największych europejskich organizacji, w tym IFOAM Organics Europe opowiedzieli o dobrych praktykach w krajach, w których żywność europejska zyskała już wysoką pozycję na rynku. Podczas panelu Jak dołączyć do rynku eko prelegenci mówili o tym. jak przejść na rolnictwo ekologiczne. Nie zabrakło również tematów dotyczących opakowań ekologicznych. Panel Trendy w eko był poświęcony konsumentom i kierunkom eksportowym, sprzedaży online oraz trendom na różnych rynkach. Ostatni z paneli Zrównoważony rozwój był skierowany nie tylko do osób zajmujących się ekologią, ale również dla konsumentów, dziennikarzy, były na nim poruszone kwestie zdrowia i żywności ekologicznej.
Polskie Forum Żywności Ekologicznej było dofinansowane z środków Unii Europejskiej.
Polska Izba Żywności Ekologicznej zrzesza ponad 100 przedsiębiorców reprezentujących wszystkie segmenty rynku BIO w Polsce: rolników, przetwórców, producentów, dystrybutorów i sklepy, jednostki certyfikujące i branże pokrewne: producentów naturalnych kosmetyków, środków czystości, nawozów czy biokompostowalnych opakowań i naczyń jednorazowych.
6-8 października 2022 PTAK WARSAW EXPO Aleja Katowicka 62, Nadarzyn Kontakt dla mediów Aleksandra Stronkowska Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. tel. 665 590 237
źródło; materiały prasowe dystrybutora- lub organizatora
Materiał Przygotował - Janusz Hejżyk
Najnowsze od Janusz
- „Otwarcie Sezonu Turystycznego 2023 na Mazowszu”
- https://businesswomanlife.pl/
- 15 05 23 Forum Bezpieczeństwa Banków 2023: wojna a tendencje w bezpieczeństwie informacji …..
- 12 05 23 Nie ma inflacji , Prezes NBP o inflacji w Polsce: skończył się płaskowyż, zaczął się ruch w dół
- 28.11.22 w hotelu Sheraton Grand Warsaw odbędzie się jubileuszowa, X edycja konferencji Executive Innovation Forum!